ännu ett inlägg om kärlek :-)

Markus är 27 år gammal och längtar efter en relation. Han är omtyckt bland vänner och beskriver sig själv som en social person. Problemet är bara att så fort en kvinna visar minsta lilla intresse i honom blir han stressad och flyr fältet. Dagen efter känner han ångest över sitt beteende ...


Metoden baserar sig i kognitiv psykoterapi som används för att förändra tankar, vanor och beteenden för ett bättre liv. Kanske finns det en orsak till att du tappar intresset efter tredje dejten eller kväver din älskade med överdriven klängighet. Och kanske är det egentligen inte så svårt att göra något åt det.

- Våra handlingar är det som är allra lättast att påverka, är det något vi tycker är obehagligt kan vi oftast genomföra det ändå. Känslor och tankar däremot är svårare att förändra, det är därför vi har olika verktyg till hjälp.

Något så enkelt som att sätta sig ner och bestämma att "i dag ska jag göra tvärtom mot vad jag brukar" är enligt Egil ett första steg till att förstå och övervinna sina problem. Det handlar om att våga, om att behålla fokus och alltid befinna sig i nuet.


- Det mest kritiska ögonblicket i en relation är när förälskelse övergår till vardag, då är det väldigt vanligt att folk ger upp. En av orsakerna är att de inte klarar av att leva i nuet, de tittar alltid två eller tre veckor framåt. Om man jobbar för det kan förälskelsen finnas kvar hela tiden.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article3382710.ab


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0