Vilken typ är du?

Bara för att jag skrev det jag skrev förut, och inte tappa tråden här. Så läste jag även detta på aftonbladet, vilken typ är du? Jag är nog mest herr kräsen :p


Herr Kräsen :
Herr kräsen är ofta en social person som är omtyckt av sina kompisar och framgångsrik på sitt jobb. Människor i hans närhet tycker det är obegripligt varför han inte lyckas hitta någon eller varför hans relationer bara håller i någon månad. I början av relationen tycker han alltid att det är kul och spännande men efter ett tag börjar han leta fel och brister hos sin partner. Fel kläder, fel politiska åsikt, fel konstsmak. Istället för att bear­beta problemen drar han sig ­hellre ur under ­rubriken "det ­skulle ändå aldrig ha ­funkat". Herr Kräsen låter ­tankarna ta överhand och begraver ­sina känslor. Han har ofta ett gott självförtroende men en dålig självkänsla.

Om träffar någon du gillar, följ inte impulsen att fly så fort möjlighet ges! Boka en ny dejt så fort som du kan, även om tvivlen på partnern börjat dyka upp. Du behöver ge närheten mer tid att utvecklas. Om det känns konstigt att gå på fin restaurang så välj en mer avslappnad miljö, bowla tillsammans, gå på bio. Dra dig inte undan utan våga mer!


Fröken Perfekt :
Fröken perfekt är en mycket social person som är expert på att få andra människor att må bra. En typisk relation inleds med mycket kärlek och hon får ofta höra att hon är den perfekta flickvännen, nästan lite för perfekt. Hon anpassar sig helt efter sin partners behov och vilja och tycker själv att hon tar bra hand om sina nära och kära. Trots det slutar det alltid på samma sätt, när förälskelsen svalnar rinner förhållandet ut i sanden, som om hennes partners tröttnat på henne. Vid det laget har hon gått så djupt in i relationen att hon nästan är osynlig.

Du styrs av dina tankar och gömmer dig genom att tänka dig fram till andras behov och sedan försöka tillfredsställa dem. Du behöver därför träna dig i att fokusera på dina egna behov och känslor. Fråga dig vad som är viktigaste för dig i en relation. Vad vill du? När du träffar någon så träna dig i uttryck dina behov, ta små steg i taget. Något så litet som att få välja film i videoaffären kan vara ett steg i rätt riktning. Framför allt, visa vad du känner. Då blir du mer verklig både för den andra och för dig själv. Det är nödvändigt för att verklig närhet ska kunna utvecklas.


Mr Villrådig :
Mr Villrådig har haft flera längre förhållanden och har inga problem att inleda nya relationer. Däremot tvivlar han ständigt på att han verkligen är tillsammans med rätt person. Kanske finns det någon bättre därute? Är jag verkligen kär? Han undviker att planera inför framtiden och till slut klarar partnern inte av att leva i ovisshet och det tar slut.
Du styrs av dina känslor och har svårt att känna tillit. Bestäm dig för att stanna kvar två år i relationen oasvett hur det känns. Bestäm dig för att under den tiden inte agera ut dina tvivel, utan behålla dem för dig själv och inte låta dem styra ditt agerande. Träna dig under tiden på att stanna i nuet. Se till så att du och din partner får mycket tid ihop, och sitt inte bara hemma utan gör saker tillsammans. Då flyttas fokus från din oro till det roliga du faktiskt har tillsamman med den partnern. På sikt kan veligheten att avta.


Fru Plåster :
Fru Plåster går in i relationer med stor passion och känner sig som en halv människa när hon är ensam. Hon sms:ar, ringer och håller sig ständigt uppdaterad på vad hennes partner sysslar med. Hon blir lätt svartsjuk och behöver stora mängder bekräftelse för att må bra. Fru Plåster är ofta klängigare än hon skulle vilja och ställer ultimatum för att hon inte ska bli lämnad. Redan tidigt i förhållandet vill hon veta om hennes partner vill skaffa barn och gifta sig, något som ofta driver dem på flykt. När hon är ensam ångrar hon sitt beteende, men så fort hon hamnar i en ny relation blir hon ett plåster igen och låter känslorna styra hela hennes liv.

Du styrs av dina känslor och behöver träna dig i att ta ett stag tillbaka och se din partners behov. Ta det lugnt och låt relationen växa, till exempel kan du prova att låta den andra bestämma när ni ska träffas nästa gång. Fundera över hur du kan tillfredsställa din partner och inte bara dig själv. Prata inte bara om dig själv utan lär dig att lyssna, även om det är jobbigt. Framför allt, ta det lugnt. Diskutera inte bröllop och barn redan på första dejten. Låt det komma naturligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0